Koltuk Altı Terleme Tedavisi
Koltuk altı terlemesinden kaynaklı olarak insanlar sosyal yaşantılarında, özel anlarında ve iş hayatında olumsuz anlamda etkilenebilirler. Koltuk altında terleme günümüzde en sık karşılaşılan problemler arasında yer alıyor. Psikolojik açıdan kişinin sürekli olarak kendini kontrol etmesi gerekliliğini beraberinde getiren koltuk altı terlemesi sonucunda fiziksel açıdan kötü bir görünüm oluşur.
Koltuk altı terlemesi bazı kişilerde rahatsız edicilik seviyesi olarak en yüksek noktada olmakla beraber, bu tip durumlar genel itibariyle genetik faktörler dolayısıyla hormonlardan kaynaklanmaktadır. Genetik olarak ekstra bir terleme durumuyla karşı karşıya olmayan kişiler için ise yaz aylarındaki sıcaklıktan kaynaklı ortaya çıkan sorunlar baş göstermektedir. Koltuk altı terleme tedavisi sayesinde hem kadın hem de erkekler için terleme sorunu ortadan kaldırabilmek mümkündür.
Koltuk Altı Terlemesi için Terapi Yöntemleri
Koltuk altı terlemesi şikâyetinden dolayı, bu soruna bir çözüm bulmak isteyenler için tedavi yöntemleri basit ve gelişmiş olarak iki sınıfa ayrılıyor.
Basit koltuk altı terleme çözümü olarak; losyon, krem, jel ve sabun gibi ürünlerin kullanılması örnek gösterilebilir. Kullanılan ürünler yardımıyla koltuk altı terlemesinde azalma görüleceği gibi tamamen terleme sorunundan kurtulabilmede etkili rol oynamazlar.
Koltuk altı terleme tedavisi olarak ileri düzey yöntemler; botoks, klipsli ETS ameliyatı ve iyontoforez tedavisidir.
Botoks yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen koltuk altı terleme terapisi terin çıktığı bölgelerin tespit edilmesinin ardından işaretlenerek 15-20 noktadan enjekte yapılmasıyla gerçekleştirilir. Geçici etkiye sahip olmakla birlikte her 6-7 aylık zaman diliminde yapılması gerekir. Uygulama süreci kişiyi rahatsız edebilir aynı zamanda pahalı bir işlemdir.
İyontoforez koltuk altı terleme terapisi olarak gerçekleştirilen bir alternatif yöntemdir. Koltuk altlarına düz akımla elektrik verilmesi yöntemine dayanır. Koltuk altına verilen elektrik neticesinde ter bezlerinde şok etkisi yaratılarak terlemenin geçmesi sağlanır. Haftada 2-3 seanslık bir dilimde uygulanır. Toplamda 20-30 seans aralığında tamamlanır.
Koltuk altı terleme tedavisi olarak kalıcı ve etkili bir yöntem isteyenler klipsli ETS ameliyatı tercih edebilir. Yüksek başarı oranıyla beraber; hızlı ve kalıcı bir çözümdür.