Burun Estetiği

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?
 
Yüzün genel yapısındaki farklılıklar kişinin sosyal yaşamını etkilediği gibi çeşitli sağlık sorunlarına da yol açabilmektedir. Burun yüzün en belirleyici unsurlarından olup yüz hatlarının temel anlamda iyi görünmesinde etkilidir. Birçok kişi burnun çok büyük olduğundan, şeklinin düzgün olmadığından yakınmaktadır. Bunun dışında burun içerisinde bulunan kemikler nedeniyle kişi nefes alıp vermekte zorlanmaktadır. İşte bu durumlarda burun estetiği gerçekleştirilmektedir.
 
Burun estetiği burunda küçültme yapılması, kemerli burun yapısının düzeltilmesi, burnun uç kısmının kaldırılması veya burun içerisinde bulunan nefes alıp vermede zorlanmaya neden olan kemiklerin alınması ve daha farklı sorunlar nedeniyle gerçekleştirilen bir operasyondur. Burun estetiği operasyonu öncesinde kişi muayene edilerek nasıl bir burun yapısına sahip olmak istediğine karar verilmektedir. Ameliyatı öncesi kişinin genel sağlık durumu öğrenilir. Daha önce yaşadığı ameliyatlar ve sağlık sorunları hakkında bilgi alınır. Sigara, alkol kullanım durumu öğrenilir. Bunların dışında operasyonun nasıl gerçekleştirileceği ve riskleri anlatılarak gerekli bilgiler hastaya verilir.
 
Burun Estetiği Ameliyatı Sonrasında
 
Burun estetiği ameliyatı yapılacak operasyonun durumuna göre ve uyandırılma sürecine göre yaklaşık olarak 1-2 saat sürmektedir. Burun ameliyatı sonrasında burun içerisine tampon ve burun sırtına alçı atel koyulmaktadır. Ameliyat sonrasında gözlerde şişliklerin en az seviyeye indirilmesi için göz kapakları flaster ile kapatılır. Ameliyat sonrasında kişinin hastanede yatmasına gerek olmadan aynı gün kişi evine dönebilir. Baş ağrısı, burun ağrısı, kas ağrıları, yüzde şişlik, morarma ve halsizlik ameliyat sonrasında yaşanabilir. Bu şikayetlerin azaltılması için ise doktorun verdiği ilaçların kullanılması gerekir. Burun içerisinde bulunan tamponlar nedeniyle kişi nefes almakta zorlanır. Bu nedenle yatarken birkaç yastığın baş altına koyularak yatılması gerekir.
 
Burun estetiği ameliyatı sonrasında operasyon burun içerisinde gerçekleştirildiği için iz kalma ihtimali yoktur. Ameliyat sonrasında enfeksiyon, kanama veya vücuda anestezi verilmesi ile ilgili sorunlar yaşanabilir. Burun üzerinde ince damarlanmalar olabilir. Ameliyattan 1 ila 3 gün sonra tamponlar çıkartılır. Alçı ise 5 veya 7 günde değiştirilir, 10 veya 12 günde tamamen çıkartılır. İki ay boyunca buruna herhangi bir şekilde darbe almamaya özen gösterilmelidir. Doktorun önerdiği masajlarda mutlaka yapılmalıdır. 
 
malatya temizlik kpss kitapları
kral midas